fbpx
Fatiga visual

Estan relacionats els dispositius digitals i la fatiga visual?

Vivim en un món dominat per la tecnologia. Aquesta ha tingut un impacte profund en la nostra vida quotidiana, ja que utilitzem ordinadors, telèfons intel·ligents i tauletes per treballar, per comunicar-nos i per trobar informació.

Aquests nous hàbits han canviat la manera de relacionar-nos amb els mitjans tradicionals: ara la majoria de nosaltres utilitzem telèfons intel·ligents en lloc de diaris per conèixer les últimes notícies. Això ha donat lloc a canvis fisiològics, de comportament i fins i tot en les nostres postures corporals.

Sovint associem la tecnologia en l’aparició de la vista cansada. Probablement ho has experimentat tu mateix després d’un dia a l’oficina o després d’haver-te dedicat massa hores a les xarxes socials en un dia. Aquest fenòment es coneix com a fatiga visual o síndrome de visió per ordinador.

Què causa la fatiga visual?

És probable que la tensió ocular, o fatiga visual, sigui derivada de l’ús de pantalles digitals. Els píxels d’una pantalla s’actualitzen constantment, i els nostres ulls s’han de centrar de nou constantment per veure’ls amb claredat. Es tracta simplement d’un canvi de visió al qual els nostres ulls intenten adaptar-se. Aquest problema ha augmentat exponencialment durant les darreres dècades.

Poden afectar els dispositius digitals a la meva salut?

Els dispositius digitals fan que haguem de situar-nos a prop per veure clarament el que llegim o veiem, fet que pot provocar dolor al coll i a les espatlles.

Una investigació del 2013 va estudiar l’impacte de la tecnologia digital en les tendències de la postura i el comportament. Els resultats van confirmar una modificació del comportament postural respecte dels mitjans tradicionals. Quan s’utilitzen dispositius digitals, la postura és pràctiment rígida. Dispositius com telèfons intel·ligents, tauletes o llibres electrònics requereixen que els nostres ulls mirin cap a baix i que la distància de visualització estigui més a prop que altres mitjans tradicionals com el paper.

Els nostres ulls s’han d’enfocar més intensament i hem d’ajustar-nos repetidament a mesura que mirem d’una pantalla a una altra, a distàncies diferents. Això ha tingut un impacte en les nostres necessitats visuals. Un altre estudi sobre el síndrome de la visió per ordinador va analitzar les demandes visuals d’avui i va suggerir que cal modificar els processos de disseny de lents de contacte i examens visuals per complir aquests requisits.

Com puc evitar problemes de postura o visuals?

Trobar unes lents de contacte que s’adaptin al teu dia a dia és bàsic per evitar els problemes mencionats anteriorment. Visita’ns als nostres centres i deixa que t’assessorem sobre la millor solució per la teva vida quotidiana.

Font: Essilor

salut

Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik