fbpx
xocolata

La xocolata negra millora la visió

Un estudi preliminar suggereix que la xocolata negra podria millorar la visió.

Nous motius per prendre xocolata negra. Els científics van descobrir que els adults que van prendre una barra de xocolata negra van tenir un augment significatiu en la claredat visual i la sensibilitat al contrast en les dues hores posteriors al consum.

La xocolata negra ha començat a desenvolupar una enorme reputació com a aliment saludable quan es consumeix amb moderació (això mai cal oblidar-ho). Conté antioxidants anomenats flavonoides, que són compostos derivats de plantes que poden exercir una sèrie d’efectes positius, com la reducció de la inflamació en l’organisme.

Es creu que aquests flavonoides són en gran part responsables d’alguns dels possibles beneficis per a la salut del consum de xocolata negra, que inclouen un millor funcionament cognitiu i una millor salut del cor.

Ara, aquest grup de científics suggereix que els beneficis de la xocolata negra es poden estendre a la visió.

L’experiment

Els investigadors van arribar a les seves conclusions provant els efectes de la xocolata negra en la visió de 30 adults sans, 9 homes i 21 dones, que tenien una edat mitjana de 26 anys. Cap dels subjectes tenia antecedents de malaltia ocular.

En dues sessions separades, es va requerir que cada participant consumís una petita rajola de xocolata negra que contenia 316,3 mil·ligrams de flavonoides o una petita barra de xocolata amb llet, que conté només 40 mil·ligrams de flavonoides. Durant la prova, no se’ls va dir als participants quin tipus de xocolata consumien en cada sessió.

Aproximadament 2 hores després del consum de xocolata, tots els subjectes es van sotmetre a proves visuals.

Els resultats van revelar una millora en la sensibilitat del contrast visual – o la capacitat de llegir lletres petites i grans amb diferents contrastos- després que els subjectes consumissin xocolata negra, en comparació a quan van consumir la xocolata amb llet.

Els participants també van experimentar una lleugera millora en l’agudesa visual, és a dir, la claredat de la visió, després del consum de xocolata negra. No obstant això, els investigadors assenyalen que no està clar quant duren aquestes millores visuals.

“Les troballes suggereixen que una sola dosi de xocolata negra millora la visibilitat dels objectius petits de baix contrast en 2 hores en comparació amb la xocolata amb llet, però la durada d’aquesta diferència i la rellevància clínica segueix sent incerta”, explica Jeff C. Rabin, de l’Escola d’Optometria Rosenberg de la Universitat de San Antonio (EE. UU.) i coautor del treball.

Es necessita més investigació

Si bé l’estudi no va poder identificar les raons per les quals la ingesta de xocolata negra pot millorar la visió, els investigadors proposen algunes teories.

“Un augment en la retina, la via visual i / o el flux sanguini cerebral podria estar contribuint, millorant la biodisponibilitat d’oxigen i nutrients en llocs metabòlicament actius”, exposen els autors.

Els investigadors també noten una sèrie de limitacions per al seu estudi. Per exemple, admeten que els participants poden haver tingut coneixement del tipus de xocolata que estaven consumint en funció del seu gust, i això pot haver influït en els resultats.

En conclusió, l’equip creu que calen més estudis per avaluar els beneficis visuals potencials de menjar xocolata amarga.

Font: Muy Interesante

salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik