fbpx
Vista borrosa

Per què hi veig pitjor al final del dia?

Has notat que hi veus pitjor després de sortir de la feina o després d’estar molta estona estudiant? Creus que la teva vista empitjora al final del dia o després de treballar amb l’ordinador?

Adaptació al medi

El nostre sistema visual, en el seu origen, estava dissenyat per veure-hi bé de lluny. Malgrat tot, actualment la nostra vida és molt diferent. Cada vegada les activitats que realitzem en la nostra rutina tenen més a veure amb la visió propera que amb la llunyana. Com és evident, el nostre cos ha hagut d’adaptar-se.

Per poder veure-hi nítidament de prop, necessitem enfocar més. Si ens passem 6 o 8 hores al dia davant un ordinador, hem de ser capaços de mantenir aquest enfocament durant tota aquesta estona. Si això no és així, és fàcil patir algun problema com la visió borrosa, el cansament ocular o el mal de cap al final de la jornada laboral.

Una resposta natural

Quan sortim de la feina i volem veure-hi bé de lluny (per exemple, conduïnt durant la tornada a casa), el nostre sistema visual ha de relaxar tot aquest enfocament que ha anat acumulant durant la jornada. Però a vegades, no és capaç, donant una visió borrosa en mirar de lluny i pot semblar una pseudomiopia. El nostre sistema visual prefereix estar preparat per aquelles tasques en les que hi passem més temps.

En molts casos, és habitual notar que cada vegada hi veiem pitjor de lluny. En aquesta línia, és molt important fer una valoració del nostre sistema visual i valorar si la visió borrosa, el mal de cap o els altres símptomes que patim són deguts a problemes acomodatius, binoculars o refractius.

Cal detectar i solucionar els problemes

Et sents identificat/da? Acabes amb els ulls molt cansats o amb mal de cap després de treballar?

Des fa uns anys, han sortit al mercat unes lents que relaxen el sistema visual i proporcionen una visió més còmode. Especialment per a persones que no tenen cap error refractiu (ni miopía, ni hipermetropía, ni astigmatisme) però  que a arrel de estar moltes hores en visió propera, acaben el dia amb molts símptomes de cansament i/o mal de cap.

Explica’ns la teva experiència en comentaris i, si ho necessites, demana cita online.

Font: Optometria San Francisco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik