fbpx

Visió i conducció: La vista, el nostre primer escut

La visió és el sentit més important per prendre decisions en la conducció. Aquesta està directament vinculada al temps de reacció i és imprescindible a l’hora de protegir-nos a la carretera. Necessitem un bon rendiment visual a l’hora de calcular les distàncies i en qualsevol condició de llum.

Dades al Món i a Europa

Cada dia, una mitjana de 50 milions de persones tenen algun accident. No només la manca de correcció visual és una problema a l’hora de conduir. Tenir miopia, hipermetropia, presbícia, cataractes… Són problemes visuals importants i la majoria són evitables o corregibles.

Les dades sobre visió i conducció al món són esgarrifoses: hi ha una mitjana de 1.000 milions de persones al món que condueixen sense veure-hi correctament. Pel que fa als països desenvolupats, segons la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), un de cada cinc conductors de cotxe tenen algun problema de visió sense corregir. Aquesta xifra que augmenta fins al 50% en països menys desenvolupats.

Dades a Espanya

“La seguretat viària comença per una bona visió”. Essilor, Fesvial i INTRAS de la Universitat de València van dur a terme un macroestudi ‘in vivo’, el de més dimensió a Espanya, amb una mostra de més de 4.000 conductors.

Dels seus resultats, es van extreure algunes dades preocupants, com que 8 milions de conductors espanyols no veuen amb nitidesa a la carretera. Amb l’objectiu de conscienciar els conductors sobre la importància d’una bona visió a la carretera.

El problema visual més freqüent

L’enllumenament, durant el dia o la nit, és la molèstia més destacada pels conductors i alenteix el temps de detecció i reacció. La majoria de conductors no són conscients de la necessitat de protegir els seus ulls de l’enllumenament pel sol o quan condueixen a la nit. El sol a hores concretes del dia, un cotxe amb les llums llargues posades que passa per davant, el reflex d’edificis, etc. En aquests casos és necessari revisar que les teves ulleres disposin de protecció contra els enllumenaments.

Els nostres consells

Protegir-te dels enllumenaments està al teu abast. Si ho necessites, pots demanar cita als nostres centres i gaudir d’una revisió visual completa.

conduccio, salut, seguretat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik