fbpx
Netflix i salut visual

Salut visual i Netflix: Com protegir-te durant les vacances

Les vacances de Nadal és l’època ideal per desconnectar, fer-se un bon cafè (o xocolata calenta) i estirar-se al sofà a veure la sèrie de Netflix moda. Davant la gran oferta de continguts d’entreteniment, cal tenir en compte que les maratons de sèries també tenen els seus efectes secundàris per a la teva salut visual. Avui et portem 4 tips per fer-ho sense que la teva visió es vegi perjudicada:

1. Distància entre sofà i TV

Aquest darrer any el concepte “mantenir la distància” ha sigut molt popular. En aquest cas, la distància a respectar ha de ser entre tu i la teva TV.

És important tenir en compte la mida de la pantalla i la distància entre el sofà i la TV. Per això cal valorar de quant espai disposes a la teva sala d’estar. Tan molest és veure una TV petita des de molt lluny, com tenir una pantalla gegant enganxada al nas. Les distàncies recomanables per veure la TV són:

  • 1,5 m per a pantalles d’entre 19 i 24 polzades
  • 2 m per a pantalles de 26 a 32 polzades
  • 3 metres de distància per a pantalles de 32 a 46 polzades
  • 4 metres de distància per a pantalles a partir de 52 polzades

2. Llum ambiental

A tots ens agrada el cinema, però a casa teva el més recomanable, segons els experts, és tenir una llum encesa. Amb una mica de llum ambient, la teva pupil·la no necessitarà dilatar-se tant ni equilibrar la visió perifèrica. Una pupil·la molt dilatada dificulta la qualitat visual i la qualitat de la imatge que es forma a la retina. Amb aquest senzill consell veuràs les teves sèries preferides més còmodament.

3. Alçada de la TV

Els usuaris d’ulleres progressives haurien de considerar situar la TV a una alçada més alta que normalment. A l’altura dels ulls concretament. Això es fa perquè la part graduada de la lent per a la llarga distància es troba a la zona superior.

Modificant l’alçada de la TV, fent-la coincidir amb l’altura de la teva mirada podràs veure la TV amb les teves ulleres progressives com mai. Ho tens fàcil perquè els televisors actuals acostumen a penjar-se a la paret.

4. Parpellejar per lubricar

El darrer consell és recordar que cal parpellejar per lubricar millor el teu ull quan mires la televisió. Tal com passa amb la síndrome de fatiga visual informàtica, parpellegem menys vegades per segon quan estem davant de la TV.

Parpellejar és beneficiós perquè en aquests breus períodes de temps, les cèl·lules fotoreceptores de la retina descansen. Així mantindràs els teus ulls més sans.

Font: soloptical.net

Recorda mantenir la teva salut visual al dia. Si ho necessites, pots demanar cita aquí.

salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik