fbpx
Lents de contacte Òptica Claramunt

Òptica vs Internet: 4 raons per comprar les lents de contacte en centres homologats

Segons el COOOC (Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes i Òptiques de Catalunya), s’ha de fer un ús responsable de les lents de contacte, encara més en temps de pandèmia com l’actual.

Tal com passa amb la gran majoria de productes, l’adquisició de productes de salut visual com les lents de contacte per internet està augmentant. Aquest fenomen no és nou, ja que segueix la tendència dels últims anys.

La majoria de persones veuen el fet de comprar lents de contacte online com una cosa habitual. Malgrat tot, comprar aquests productes per internet no és el mateix que comprar unes sabates esportives. Aquí et mostrem perquè:

1. Manca d’assessorament professional

Els òptics-optometristes que trobaràs a qualsevol centre òptic et realitzaran un examen visual complet i personalitzat a les teves necessitats que permetran seleccionar les lent de contacte adequades pels teus ulls.

Les lents de contacte tenen diferents paràmetres a tenir en compte i no es tracta de només la graduació de la recepta. Cal evaluar quina és la curvatura i el diàmetre de la còrnia, el tipus de llàgrima, quina és la posició i moviment de la lent de contacte quan està col·locada al ull i per suposat la graduació necessària ja que no sempre coincideix amb la de les ulleres.

2. Comprar barat pot sortir car

La qualitat i durada de les lents depenen del fabricant i l’establiment on els adquireixis. Si bé poden existir marques econòmiques que poden arribar a ser bones, no sempre tenim aquesta sort.  Moltes vegades s’associen les lents que presenten menor cost a les que presenten més problemes per la nostra salut, com irritacions, sequedat ocular, inflamacions oculars severes i fins pèrdua de la visió.

Per tal d’evitar aquests problemes i complicacions més greus, cal posar-se en mans d’un professional de la visió. És important saber que les lents de contacte no deixen de ser un producte sanitari que portem dins l’ull durant tot el dia.

3. Botigues online poc fiables

Les grans plataformes online solen oferir garanties de pagament i devolució, però en el cas de les lents de contacte és diferent. En aquests portals no disposen de la garantia de que el producte en qüestió sigui segur, compleixi la homologació de producte sanitari i hagi estat emmagatzemat correctament.

És millor optar per aquelles botigues (online o offline) que estiguin directament gestionades per experts en salut visual.

4. Falta de seguiment

Una vegada comprades les lents de contacte, cal fer-ne un seguiment. És necessari revisar cada 6 mesos l’adaptació de les lents de contacte i comprovar que la salut visual dels teus ulls és bona. Aquestes revisions només poden ser realitzades per un òptic-optometrista en un centre especialitzat.

Aquest tipus de servei sol anar inclòs en la compra de les lents en aquests centres, per això mateix val la pena tenir-ho en compte com un factor diferencial respecte a la compra online.

Per últim voldriem remarcar que l’elecció de les lents de contacte és personal. Aquesta publicació és només una recomanació per part d’un centre homologat, en línia amb el discurs del COOOC.

Recorda que la salut dels teus ulls no és un joc i és molt important saber què t’hi poses i d’on prové. Si ho necessites, pots demanar cita aquí.

lents de contacte, òptica, salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik