fbpx
Protecció solar ocular infantil

Protecció solar ocular infantil: 3 consells bàsics

Són molts els pares conscienciats dels danys que provoca el sol i la seva radiació a la pell, per la qual cosa protegeixen als seus fills amb cremes solars. No obstant això, la majoria d’ells s’obliden d’equipar els seus fills amb ulleres de sol infantils. Com la pell, els ulls també tenen memòria. Per això mateix en nens i adolescents hem de prestar especial atenció a la seva protecció ocular davant la radiació solar. Avui et portem 3 consells bàsics per protegir els seus ulls de sol, també aplicables a adults:

1. Ulleres homologades

La manera més efectiva de protegir els ulls dels nens contra la radiació UV és l’ús d’ulleres i lents amb filtres UV, comprats en establiments pertinents que garanteixin controls de sanitat dels productes. Les muntures de les ulleres han de ser de pasta, per a un correcte ajustament d’aquestes a la cara de l’infant i que no facin mal. És important que les ulleres cobreixin tot l’ull perquè la llum no entri.

2. Gorres o viseres

Com a complement a les ulleres també poden usar-se gorres o viseres que evitin el contacte directe de la llum solar amb els ulls. Per senzill que sembli, l’ús d’aquests complements ajuden a interferir el contacte entre el sol i les zones més sensibles de la cara. Es tracta d’una solució molt útil en èpoques amb molt de sol com la primavera o l’estiu, quan els raigs de sol cauen perpendicularment.

3. Pedagogia i conscienciació

Encara que l’ús d’ulleres homologades aconsegueixi protegir els més petits, el més eficaç és inculcar-los la importància de cuidar la visió des de ben petits. El cristal·lí ocular dels nens menors de 10 anys deixa passar més del 75% de la radiació UV (en comparació amb només el 10% als 30 anys). Per això, hem de posar èmfasi a l’hora d’ensenyar als més petits a posar-se les ulleres amb assiduïtat.

Cal tenir en compte que el filtre del cristal·lí no acaba de desenvolupar-se fins als 12 anys d’edat, de manera que tot el que la còrnia no filtra, acaba passant a la retina. Per aquesta raó, hem de normalitzar l’ús d’ulleres de sol infantils i tenir en compte la seva importància.

Aquests consells són útils per a totes les edats. Els apliques en el teu dia a dia? Comenta al nostre Instagram!

Fonts: Tuoptometrista, Infosalus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik