fbpx
Fruits secs - Òptica Claramunt

5 aliments de tardor per cuidar la teva salut visual

Com cada any, la tardor ve acompanyada d’una gradual baixada de temperatures i de la reducció d’hores de llum.

Durant aquesta època també recuperem els hàbits aparcats durant els mesos estivals, com és el cas de l’alimentació. Amb l’entrada d’aquesta nova estació de l’any, certs productes cobren especial importància per trobar-se en el seu moment òptim de consum.

A continuació et proposem 5 aliments a incloure a la teva dieta per mantenir una adequada visió, gràcies a les propietats beneficioses per al sistema visual.

1.Peix blau

Els peixos blaus com el salmó, l’arengada o l’anxova contenen àcid docosahexaenoic (DHA), un àcid gras de la sèrie Omega 3. El seu consum ajuda a mantenir una visió nítida, ja que aquest afavoreix la protecció de la retina. Aquests àcids també tenen efectes antiinflamatoris i ajuden a la formació de vitamina A.

2. Aigua

El consum d’aigua és essencial per combatre la sequedat ocular. D’aquesta manera, el nostre organisme estarà més hidratat i serà menys propens a presentar símptomes com la irritació d’ulls per la falta de llagrimeig. A més, és convenient reduir el consum de begudes ensucrades i substituir-les per sucs naturals.

3. Fruita

Les fruites més representatives de la tardor com són les figues, el raïm, els caquis, les magranes, les pomes, les peres o els kiwis. Tots aquests aliments aporten antioxidants i minerals que contribueixen en l’adequat funcionament i conservació de el sistema visual.

4. Fruits secs

Els fruits secs tenen una gran aportació en vitamines B i E i Omega 3. Això fa que sigui un aliment essencial per disminuir els riscos de problemes maculars o fins i tot, per a la prevenció de les cataractes. A més, la tardor és l’època per excel·lència d’aquests productes, per la qual cosa recomanem augmentar el consum de castanyes, avellanes o nous, entre d’altres.

5. Verdura

Les verdures com els espinacs, el bròquil, les bledes, la coliflor, les carabasses, les pastanagues, la carxofa o l’albergínia tenen un gran contingut en luteïna, betacarotè, vitamina A i C i zeaxantina, que aporten propietats molt beneficioses pel sistema visual. Aquests aliments també prevenen patologies com la síndrome de l’ull sec o problemes relacionats amb el deteriorament retinià.

També fem una menció especial als bolets, que a més d’un aliment exquisit, són molt beneficioses gràcies a la seva gran varietat de minerals i oligoelements. Aquests nutrients són requerits per l’organisme en quantitats molt petites, però també són essencials per a la salut, el manteniment de el sistema immune i del sistema antioxidant dels ulls.

A part de cuidar la teva alimentació, no oblidis acudir periòdicament a les revisions amb l’òptic-optometrista per detectar possibles anomalies en la teva visió.

Font: Tuoptometrista.com

alimentació, salut, tardor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik