fbpx

Llegir molt al mòbil augmenta els problemes de visió

Visió borrosa, irritació o sequedat ocular, entre els símptomes visuals i oculars més comuns.

Una investigació de la Universitat Complutense de Madrid demostra que dedicar un període de temps considerable a llegir al mòbil o en una tauleta augmenta 9 de 10 dels símptomes visuals i oculars més freqüents, com la visió borrosa o la sequedat ocular.

A partir de quants minuts comencen a donar-se aquests símptomes?

Llegir més de 20 minuts a la pantalla d’un mòbil o d’una tablet en comptes de fer-ho en format físic, en paper, ja empitjora el 90% dels símptomes oculars i visuals analitzats en l’estudi dut a terme per científics espanyols i que recull la revista Applied Ergonomics.

Es tracta del primer estudi que analitza els efectes per a la salut ocular de la lectura perllongada en aquests dispositius electrònics en comparació amb el mètode tradicional de lectura, el paper. A més, valora si el nivell d’aquests símptomes canvia si es llegeix amb llum o a les fosques.

És el primer que fem servir quan ens despertem

‘La lectura perllongada en telèfon intel·ligent pot causar més símptomes visuals que la lectura en paper sota les mateixes condicions de grandària de lletra, distància de lectura, o il·luminació ambient’, explica Beatriz Antona, coautora de l’estudi.

Per al seu estudi, els experts van dur a terme dos experiments amb un total de 54 voluntaris amb bona salut visual. En els experiments van avaluar 10 símptomes oculars: visió borrosa durant i després de la lectura; dificultat d’enfocament de distàncies; ulls irritats, secs o cansats; fatiga visual; sensibilitat a la brillantor de la llum; incomoditat ocular i mal de cap.

Evitar gran part d’aquests símptomes està al teu abast

A Òptica Claramunt disposem de montures especialitzades en la protecció envers la llum blava, causant de la majoria d’aquests símptomes. Protegir els teus ulls està al teu abast gràcies a aquest producte, ja disponible.

optometria, salut

Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik