fbpx

5 exercicis per evitar la vista cansada

La presbícia o vista cansada es produeix quan el cristal·lí, que és la lent natural de l’ull, perd la seva elasticitat, la seva flexibilitat i la capacitat per enfocar els objectius propers.

Avui et portem 5 exercicis de gran utilitat que t’ajudaran a reduir alguns dels símptomes de la presbícia. Una bona rutina d’exercicis és essencial per relaxar la zona ocular i, a llarg termini, retardar les conseqüències i els efectes de la presbícia.

1. Relaxació ocular

Per començar, és important que relaxis la musculatura que envolta l’aparell ocular, inclosos els músculs de les parpelles. Fes petits cercles sobre l’arrel interna de les celles i després estén el massatge fins a la part externa. Podeu fer servir productes com la crema hidratant.

2. Relaxació facial

Pots relaxar també la resta de la cara fent gesticulacions facials. Intenta relaxar parts com la mandíbula, els llavis, el nas, les celles, les parpelles i les galtes.

3. “Palmeig”

Un exercici molt recomanat en aquests casos és l’anomenat “palmeig”, que es basa en fregar les teves mans perquè entrin en calor i després col·locar-les suaument sobre els ulls tancats. Si pateixes de sequedat ocular, es recomana que a més obris i tanquis els ulls diverses vegades de forma consecutiva abans de fer l’exercici.

4. Destensionar els ulls

Un bon nombre de pacients pateix vista cansada a causa d’una tensió excessiva en els músculs dels ulls. En aquests casos es recomana tancar els ulls com si anéssim a descansar, però, en lloc de dormir, intentar prendre consciència de la pressió que sense voler fem sobre el globus ocular. La idea és rebaixar aquesta tensió fins que els ulls i la resta de la cara quedin en un estat de total distensió.

5. Cercles amb la mirada

També es recomana fer cercles amb la vista, com més grans millor, així com alternant els dos sentits, esquerra i dreta.

Aquests són només alguns dels exercicis que poden ajudar-te a mitigar els efectes de la presbícia i retardar la seva aparició. La clau perquè tinguin un efecte veritable en la teva salut visual està en la constància i en complementar-los amb bons hàbits de vida.

optometria, salut

Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik