fbpx

Cuidem la visió al volant?

La visió és el sentit més important a l’hora de conduir. Un 90% de la informació que rebem ve a través dels ulls, així que la gran majoria de decisions que prenem al volant depenen de l’estat de la nostra visió. És per aquest motiu que des d’Òptica Claramunt us volem compartir algunes xifres sobre la visió a la conducció.

Què causa la majoria d’accidents?

La gran majoria d’accidents són causats per la visió deficient, ja sigui per distraccions al volant, una visió no revisada per professionals prèviament, o la fatiga visual. Els tres motius apunten al mateix: mantenir constantment la concentració i una bona visió és clau per a la seguretat de tots.

A nivell de xifres, es calcula que aproximadament un 85% dels accidents són per culpa d’errors humans com els prèviament mencionats. La resta de contratemps solen ser per culpa de l’entorn (clima, mala senyalització o estat de la via) o dels vehicles i el seu mal estat.

Un cop mencionades les causes, remarcar que la gran majoria d’accidents solen ser lleus, causant petits danys materials al vehicle. Però això no significa que s’hagin de subestimar, més aviat el contrari.

Ens revisem la vista?

A part de les estadístiques d’accidents, n’hi ha d’altres que també són si més no significatives: el 46% dels conductors no es revisa mai la vista. Aquest fet que genera que un 7% de la població estaria circulant per les carreteres espanyoles amb una agudesa visual inadequada. Una mala visió dificulta la percepció dels elements de la via, i causa errors de càlcul molt més freqüents.

Tenint en compte que el 90% d’informació que rebem quan conduïm depèn de la vista, es considera molt important per a la seguretat vial fer-se revisions de forma molt més freqüent per a minimitzar els accidents evitables.

Com milloro la visió al volant? 5 consells

Tenim vàries propostes per a millorar la visió al volant. Aquí en teniu les més recomanables:

  • Utilitzar lents polaritzades que tinguin tractament antireflexant per a conduir. Aquestes causarien un enlluernament molt inferior, i una visió molt millor en dies assolellats.
  • Disposar d’ulleres de repost al cotxe per a prevenir quedar-se sense ulleres dins el vehicle (o tenir sempre unes ulleres dins el vehicle).
  • Tenir ulleres de sol graduades. El 70% d’ulleres de sol no compleixen la normativa sanitària espanyola. És important tenir ulleres provinents de centres especialitzats en òptica per a tenir una eina perfectament adaptada a la teva visió i garantir la seguretat al volant.
  • A nivell de les motocicletes, és especialment important disposar d’ulleres de sol suficientment grans per a impedir el contacte de partícules de pols amb els ulls.
  • Es recomana una visita anual a centres especialitzats en optometria per a revisar-se la vista. Aquesta revisió anual anticiparia problemes acumulats d’agudesa visual, sensibilitat cromàtica, camp visual o adaptació ocular a la foscor.

Com veiem, les xifres sobre visió al volant són remarcables, però si mantenim revisions periòdiques i disposem d’ulleres que compleixin amb la normativa, la seguretat al volant serà el més elevada possible. Cuidem la nostra visió per a la seguretat vial de tots, mirem sempre al món amb bons ulls!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik