fbpx

Com puc millorar la meva memòria visual?

Cada dia ens trobem amb imatges a tot arreu: parets, pantalles, aparadors, dispositius electrònics, diaris… i algunes d’aquestes imatges queden gravades a la nostra memòria, però n’hi ha d’altres que no.

La memòria visual depèn de la mida de la imatge a la retina, segons un estudi

Un nou estudi dirigit per la doctora Sharon Gilaie-Dotan, de l’Escola d’Optometria de la Universitat de Bar-Ilan, va intentar determinar si es recordarien millor les imatges grans que les petites. La seva suposició es basava en el fet que les imatges grans requereixen que el sistema visual utilitzi més recursos per processar-les.

Els resultats de l’estudi mostren per primera vegada que en la visió natural, la memòria visual de les imatges es veu afectada per la mida de la imatge a la retina. Aquestes troballes poden tenir moltes implicacions, incloent-hi l’ús de diferents tipus de pantalles electròniques i la qualitat del processament de la informació quan confiem en pantalles grans i petites.

Una vegada i una altra, els investigadors van trobar que les imatges grans es recordaven millor (1,5 vegades més) que les imatges petites. Aquest fenomen no depenia d’estímuls específics, de l’ordre en què apareixien les imatges, de la seva resolució o de la quantitat d’informació que contenien.

Per entendre si aquest resultat estava determinat per la mida més que per la quantitat de detall, els investigadors també van examinar si les imatges grans i borroses es gravaven millor a la memòria que les imatges petites i clares, on les imatges grans contenien els mateixos detalls que les imatges petites. Per a la seva sorpresa, van trobar que fins i tot en aquest cas, els participants recordaven millor les imatges grans i borroses que les imatges petites i clares.

L’estudi es va realitzar en adults joves d’entre 18 i 40 anys, edats en què la visió està completament desenvolupada però encara no ha començat a envellir. Les diferents edats poden veure’s afectades per la mida dels estímuls d’una manera diferent, ja que tant l’edat com l’experiència amb les pantalles són força diferents entre els joves i els grans. Així que encara falta més investigació en aquesta àrea, però si més no, aquest estudi pot suposar un nou pas dins del camp de l’optometria.

El cas és que els elements que influeixen en que recordem bé una imatge i no l’altra encara no es coneixen. Tot i això, un nou estudi ha afirmat que podríem millorar la memòria visual si disposéssim d’un tamany superior de les imatges que veiem a la nostra vida.

Com millorar la memòria visual

Per a millorar la memòria visual és aconsellable descriure bé les imatges que un veu o repassar bé què s’ha fet durant el dia. Però sumat a això, segons l’estudi que hem exposat, si es disposa d’imatges cada cop més grans quan es vol recordar qualsevol cosa, la memòria visual millorarà exponencialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik