fbpx
Natació

Com nedar amb lents de contacte en piscina i aigües obertes

És perillós utilitzar lents de contacte al nedar?

La majoria de professionals de la salut consideren que l’ús de lents de contacte durant la natació és arriscat, ja que l’aigua queda atrapada fàcilment entre la lent i l’ull, juntament amb qualsevol microbi que pugui estar present en l’aigua.

Els ambients on els microbis proliferen més acostumen ser els entorns càlids i humits, com el que es troba entre el globus ocular i les lents de contacte, per exemple.

En entorns com piscines públiques, les possibilitats de que hi hagi presència de microbis es multiplica, augmentant el risc d’infecció.

Entre les possibles infeccions, a més de les infeccions bacterials, es poden patir úlceres corneals i queratitis, que poden fins i tot arribar a provocar la pèrdua de visió.

No obstant, si no pots evitar nedar, per la teva graduació, amb lents de contacte, hi ha una sèrie de consells que has de tenir en compte.

Ajustar l’ull a la perfecció

Si realment tens la necessitat de fer servir lents de contacte al nedar, és bàsic que triïs les ulleres amb la major precisió possible.

Això vol dir assegurar-se que hi ha un bon segellat abans d’entrar a l’aigua, i no treure-te-les o ajustar-les fins que surtis de la dutxa.

Això si, hi ha dos factors als quals t’hauries d’acostumar: entrenar amb les ulleres entelades, i la incomoditat de la pressió a la conca dels ulls.

Lents d’un sol ús

Una estratègia menys arriscada és apostar per lents de contacte d’un sol ús.

Aquest consell no és infalible, però ofereix un grau de protecció per a aquells que no poden imaginar-se nedant sense lents de contacte.

Truc: si al sortir de l’aigua tens la sensació que “notes” les lents de contacte, probablement és perquè hagi entrat aigua. Llavors has de treure-te-les i desfer-te de elles immediatament.

Fer servir ulleres de natació graduades

La nostra recomanació més clara: adquirir unes ulleres de natació graduades.

Aquestes varien molt en qualitat, i és difícil obtenir-les al moment ja que hi ha certes limitacions en el procés de fabricació, però són la solució ideal.

Les ulleres graduades et permeten veure qui està davant teu, llegir el que hi ha a la pissarra i comprovar el rellotge de la piscina per veure si hi ha alguna separació.

El problema en aquest cas és la dificultat de fer-se amb unes ulleres de natació graduades que siguin realment bones i adaptades a les teves necessitats específiques. A Amazon tens models que permeten la inclusió de vidres graduats, però existeix un alt risc de que no s’adaptin al que busques.

En aquest cas, et recomanem preguntar-nos a nosaltres, ja que tenim accés a informació de primera mà per part dels nostres proveïdors.

Natació en aigües obertes

Quan nedem en aigües obertes, no ens preocupa veure la paret o la línia, sinó que hem de controlar les ones, a altres nedadors, el sol i els punts de referència.

L’orientació en aigües obertes és bàsica per millorar els nostres temps, i per a això, òbviament, hem de veure en condicions acceptables.

Des del nostre punt de vista, la millor opció són, novament, les ulleres graduades. Si no veus viable aquesta opció per la inversió que suposa, opta per les lents de contacte d’un sol ús.

Així doncs, si optes per l’opció de la graduació o les lents de contacte, pots contacta-nos per tal de rebre un pressupost.

Article original

esport, salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik