fbpx
protecció vista del fred

7 tips per protegir els ulls del fred

L’arribada del fred, la sequedat ocular per la calefacció i les inclemències del temps a l’hivern poden perjudicar la nostra salut visual. Avui et portem 7 tips per protegir els teus ulls del fred:

1. Utilitza ulleres de sol homologades

Malgrat tractar-se d’una època de l’any amb canvis de temps constants, et recomanem no perdre de vista les teves ulleres de sol. Disposar d’unes ulleres de sol homologades i amb filtre UV et garantirà una protecció fiable de la teva vista, sobre tot si vas a la muntanya o a llocs nevats.

2. No et freguis els ulls

Malalties com la conjuntivitis acostumen a produir-se quan ens freguem els ulls amb les mans brutes. Evitar fregar-nos els ulls també ajuda a evitar la penetració de cossos estranys, com pols o sorra. Aquest tip és vàlid per tot l’any 😉

3. Vigila amb la calefacció

La calefacció pot causar sequedat ocular, per això et recomanem no posar-te massa a prop d’aquesta. El mateix passa amb el foc. En la mesura del possible, procura no passar-te massa estona davant d’aquest.

4. Hidrata els teus ulls

Els canvis sobtats de temperatura, la calefacció, el fred i el vent provoquen més sequedat ocular. Es produeix així una disminució de la producció de llàgrimes, fet que pot originar conseqüències com sequedat ocular, visió borrosa, coïssor o picor. Et recomanem utilitzar gotes com a hidratant artificial si ho necessites.

5. Alimenta’t equilibradament

És molt recomanable introduir aliments rics en omega 3 i àcids grassos a la teva dieta durant aquesta època de l’any. Entre aquests aliments trobem exemples com peix, fruits secs o olis vegetals.

6. Descansa

Dormir un mínim de 7 hores diàries és recomanable durant tot l’any. En el cas de l’hivern també és recomanable dormir per reposar la vista i permetre que l’ull pugui recuperar-se de l’esforç del dia.

7. Revisa regularment la teva vista

Visita el teu optometrista o oftalmòleg de confiança sovint. Fer-ho al menys dues vegades l’any t’ajudarà a detectar i prevenir possibles problemes de salut visual. Si ho necessites, pots demanar cita online aquí.

Font: Vista Oftalmólogos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik