fbpx

10 tips per cuidar la nostra visió durant les vacances

Les vacances d’estiu són un període de descans, desconnexió i despreocupacions. Un temps en el que trenquem amb la nostra atapeïda rutina per tal de treure l’estrès del dia a dia.

En aquests dies de repòs, des d’Òptica Claramunt us encoratgem tant a gaudir de les vacances com a cuidar-vos la visió. La vostra visió és la nostra gran preocupació. És per aquesta raó que us portem 10 consells per a cuidar la vista en aquests temps de platja, sol i descans. Aquí els teniu:

1. Protegir els ulls dels raigs UV

  • Les ulleres de sol amb filtre ultravioleta certificat protegeixen els ulls d’aquests rajos nocius. És important esmentar aquest filtre, ja que segons on compris els productes les ulleres no tenen aquesta protecció, i el sol et pot danyar igual o més que sense portar posades ulleres. També es recomana portar barrets o gorres. Recordar també que de 10a.m. a 3p.m. són les hores de màxima exposició al sol (i dels raigs UV). Us recomanem alhora d’adquirir ulleres de sol que les compreu sempre en centres especialitzats.

2. No fregar-se els ulls

  • Normalment de vacances les teves mans entren en contacte amb tot tipus d’objectes i artefactes que, de fregar-se amb els ulls, poden danyar-los amb per exemple lesions a la còrnia. Per aquesta raó us recomanem tant deixar al parpadeig cuidar de les possibles amenaces pels ulls, així com també rentar-vos les mans les màximes vegades possibles.

3. Protegir-se dels aires condicionats

  • Quan et trobes en entorns molt freds, o llocs plens d’aires condicionats, és molt probable que els ulls se t’assequin. Per aquesta raó recomanem l’ús d’ulleres, i en casos concrets l’aplicació de gotes artificials recomanades per l’oftalmòleg.

4. Vigilar amb la sorra

  • Si estàs en una platja on fa vent, el pols de la sorra que es desprèn pot ser perillós pels ulls. Tingues això en compte, i mira de protegir-te amb ulleres i sense contactar els teus dits amb els ulls.

5. Protegir-se de la calor i els climes secs

  • Els climes càlids i amb vent també poden generar sequedat ocular o enrogiment dels ulls. Quan el clima és sec, les llàgrimes s’evaporen de forma molt més ràpida generant més sequera ocul·lar.

6. Cuidar-se de plantes i animals perillosos pels ulls

  • Hi ha determinades plantes i animals que per la seva composició, si els toquem amb les mans i posteriorment ens toquem els ulls, els poden danyar de forma severa. És per això que recomanem tenir una higiene de mans adequada en tot moment.

7. Atenció amb el clor

  • El clor és un element químic nociu tant per la pell com pels ulls. Mira de minimitzar el contacte dels ulls amb el clor, protegint-te amb ulleres de busseig. 

8. Defensar-se del sol

  • Independentment d’on hagis decidit gaudir de les vacances, és important cuidar-se del sol. Encara que estiguis en un entorn fred, el sol pot danyar la teva pell de forma severa, per aquesta raó mira de tenir a mà sempre una crema solar, encara que el destí no sigui calurós.

9. Mirar de mantenir una bona dieta

  • Mantenir una dieta rica en vitamines A, C i E és el més aconsellable per a enfortir les defenses oculars. Aquestes vitamines prevenen els ulls d’efectes d’envelliment, i et permetran tenir una visió lúcida tot el període vacacional i en endavant.

10. Precaució també a la muntanya

  • A les parts més altes de les muntanyes el sol té un impacte més gran sobre nosaltres. L’índex de radiació ultravioleta puja un 10% per cada mil metres d’alçada, així que cal cuidar tant els ulls com la pell a les muntanyes més que en qualsevol altre context.

Moltes gràcies per acompanyar-nos i gaudiu de les millors vacances que pugueu imaginar.

L’equip d’Òptica Claramunt.

Font: Optrex

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik