fbpx

Al·lèrgia primaveral: Com la puc combatre?

El 30% de la població pateix les conseqüències de l’al·lèrgia primaveral, una patologia que pot provocar greus molèsties oculars com ara conjuntivitis, abundant llagrimeig, sequedat ocular o envermelliment.

Després del sec hivern que hem viscut, l’arribada de la primavera ens porta aire fresc. Malgrat això, el canvi d’estació implica l’aparició d’alguns problemes de salut que afecten la visió, tal com passa amb l’al·lèrgia primaveral.

L’al·lèrgia, un mal comú

Segons dades de la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica, el 30% de la població espanyola (cosa que equival a més de vuit milions de persones), pateix alguna malaltia al·lèrgica al pol·len, dada que s’amplia durant la primavera. I, segons les previsions, aquestes malalties augmentaran cada any fins al punt que s’estima que la meitat de la població espanyola tindrà al·lèrgia l’any 2050. En aquest sentit, les plantes que més problemes al·lèrgics produeixen a la península ibèrica són les gramínies, ja que el seu pol·len és un dels que provoquen més reaccions a l’organisme.

Vista borrosa

Com detectar problemes de visió al·lèrgics?

La visió és, després de l’aparell respiratori, la part del cos que més pateix l’al·lèrgia primaveral. I és que, entre els símptomes tradicionals d’aquesta malaltia, que en molts casos es poden confondre amb un refredat, destaca l’aparició de la conjuntivitis al·lèrgica. Es tracta d’una inflamació de la conjuntiva (la membrana que recobreix la superfície ocular i l’interior de les parpelles) causada per una resposta excessiva del nostre organisme davant d’un agent al·lergen.

Davant l’aparició de tots aquests símptomes, és fonamental posar-se a les mans d’un especialista per evitar problemes oculars més greus. Per això, durant aquestes dates és habitual que augmentin les consultes als centres òptics, cosa que és molt recomanable, ja que si es deixa passar es pot confondre una conjuntivitis al·lèrgica amb un altre tipus de procés inflamatori que pugui resultar en un problema potencialment més perillós per a la nostra salut visual.

I un cop diagnosticada… què?

Un cop diagnosticat el problema, el paper de l’òptic-optometrista és fonamental. En concret, els casos lleus de conjuntivitis al·lèrgiques poden resoldre’s amb la recomanació de compreses fredes, lubricants oculars o rentats amb sèrum fred que reduiran la concentració dels mediadors de la inflamació i, per tant, la simptomatologia. Si això no fos suficient, el professional òptic-optometrista ens derivarà a un oftalmòleg per ser tractats amb medicació específica.

Tens símptomes de conjuntivitis al·lèrgica? Demana cita amb el nostre especialista.

Font: CGCOO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik