fbpx

7 aliments per millorar la teva vista

Una bona alimentació és molt beneficiosa per a la teva vista. Menjar correctament et permetrà evitar problemes de visió, o com a mínim retardar-los.

Segur que alguna vegada has escoltat que la pastanaga és bona per als teus ulls, i és cert. No obstant això, no és l’únic que pots menjar per millorar la teva salut visual. Per això, avui et portem alguns aliments per millorar la teva vista.

El primer que farem és parlar de nutrients i vitamines per als ulls. Entre les vitamines per millorar la vista, es troben la A, la E i la C. La primera t’ajuda a millorar la visió nocturna, la vitamina I gaudeix de propietats antioxidants i la C et protegeix de les radiacions ultraviolades. Aquesta última ajuda a evitar problemes com les cataractes, que s’originen a la retina o el cristal·lí.

Igualment però tampoc pots deixar de banda l’Omega 3, molt present en el peix, encara que està present també en altres aliments. Tingues en compte que el teu cos no pot emmagatzemar durant massa temps aquestes vitamines per enfortir la vista. Per això, et anem a recomanar una sèrie d’aliments per millorar la vista que has d’incloure en la teva dieta habitual. Així ens assegurarem que no tens cap dèficit vitamínic, que podria ser negatiu per la teva vista.

7 aliments per millorar la teva vista. Imatge: Unsplash.

1. Peix

El peix, en general, i en particular el salmó, conté àcids grassos Omega-3. Són greixos saludables que afavoreixen el desenvolupament visual i la salut de la retina. A més, estudis recents han mostrat una millora en el confort durant l’ús de lents de contacte associada a un major consum d’Omega-3.

Per si fos poc, aquest nutrient també pot reduir els símptomes de sequedat ocular associats a l’ús prolongat de pantalles digitals, de manera que augmentar la quantitat que consumim d’aquest nutrient pot ajudar-nos a estar més còmodes mentre fem servir l’ordinador o el mòbil.

2. Ous

Els ous són un gran aliment per a la teva salut visual. Els seus rovells contenen vitamina A, luteïna, zeaxantina i zinc. La vitamina A té un paper essencial en el metabolisme de la retina i el zinc potencia la seva activitat. La luteïna i la zeaxantina s’acumulen a la zona central de la retina (màcula) i una major concentració d’aquests pigments s’ha relacionat amb una major agudesa visual, una millor sensibilitat al contrast i un augment de la velocitat de processament visual, que és especialment important per a persones esportistes i conductores de vehicles.

3. Llet

Els productes làctics com la llet i el iogurt contenen vitamina A i el mineral zinc. La vitamina A està especialment indicada durant l’embaràs i la lactància (la llet materna és molt rica en aquesta vitamina) per evitar problemes derivats de la manca d’aquesta vitamina, com la ceguesa nocturna.

4. Kale

La Kale (col arrissada) és un súper aliment ja que conté una gran quantitat de vitamines, nutrients i minerals. Aquesta col arrissada té antioxidants com la luteïna i zeaxantina, que eviten problemes visuals com les cataractes, o la degeneració macular associada a l’edat.

El teu cos no produeix luteïna i zeaxantina, així que és important incorporar-los a la dieta. 100 grams d’aquesta col arrissada (Kale) conté 11,4 mg de luteïna, i es recomana prendre 10 mg a el dia. Altres verdures amb alt contingut de luteïna i zeaxantina són els pebrots vermells, els vegetals de fulla verda (com els espinacs) i les fruites i verdures de color groc o taronja.

5. Taronges

Els cítrics contenen vitamina C, i sempre els relacionem amb la prevenció dels refredats, però aquesta vitamina és també clau per a la salut visual. La vitamina C, juntament amb la vitamina E, forma part del sistema antioxidant de la retina, protegint-la especialment del dany produït per la llum blava.

6. Ametlla

Les ametlles contenen vitamina E, que ens protegeix contra les molècules inestables que ataquen els teixits sans.

Has de prendre al menys 15 mg de vitamina E a el dia. Altres fruits secs i llavors que contenen vitamina E són les llavors de gira-sol, avellanes i cacauets. Les ametlles tenen moltes calories, així que només un o dos grapats a el dia seran suficients si no vols engreixar.

7. Pastanaga

El de les pastanagues és conegut per tots (Bugs Bunny ho tenia clar). A l’igual que els rovells d’ou, les pastanagues tenen dos potents antioxidants: la vitamina A i el betacarotè.

A més de ser bones per als teus ulls, les pastanagues són un aliment perfecte per saciar la fam entre hores de manera saludable i si estàs a dieta t’ajudarà a calmar l’ansietat i arribar al dinar amb menys fam.

7 aliments per millorar la teva vista. Imatge: Unsplash.

Ara ja coneixes els aliments més efectius per millorar la teva vista. Igualment, és important que tinguis present que cal mantenir un estil de vida saludable per obtenir beneficis físics reals. Vine a Òptica Claramunt i pregunta’ns com protegir la teva visió en la teva vida qüotidiana.

optometria, salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik