fbpx

Radiació solar ultraviolada, el perill silenciós

En un entorn on estem cada vegada més exposats a les radiacions solars d’ultraviolat, sembla que aquesta amenaça passa desapercebuda per a la gran majoria, sobretot degut a la manca d’informació. 

Les dades

Segons les dades de Visión y vida, un 63% d’adults no utilitza ulleres de sol en dies ennuvolats, i el 65% d’usuaris les considera com un accessori purament estètic. De fet, només un 12% de les ulleres de sol venudes es fan en centres especialitzats en salut visual, fet que fa pensar que la gent no percep l’exposició al sol com un perill per als seus ulls, ja que normalment creuen que no necessiten de l’ajuda d’un professional a l’hora de comprar aquest tipus de productes.

Les ulleres de sol s’han instaurat com un complement més, però ja fa molts anys que varis experts en la matèria alerten de la necessitat de protegir-nos d’aquest perill silenciós que ens pot deixar seqüeles. 1 de cada 7 persones encara troba inexistent la relació entre l’exposició a la radiació ultraviolada i les greus malalties oculars, però si es tingués més coneixement de les dades, és molt probable que molta gent canviaria de parer: 3 milions de persones queden cegues cada any degut a la sobreexposició als raigs ultraviolats del sol. 

Col·lectius sensibles

En el cas dels col·lectius més vulnerables com són els nens i la gent gran, l’exposició a la radiació solar pot ser encara més perjudicial: els nens reben 3 vegades més radiació que els adults, i la gent gran no només ha de cuidar la pell sinó que en l’àmbit ocular han de prevenir al màxim malalties com la DMAE o les cataractes.

En tot cas, sembla que encara hi ha un desconeixement generalitzat sobre l’àmbit de la salut visual. Informant correctament sobre les conseqüències de la sobreexposició al sol, la societat podria evitar la exposició moltes vegades inconscient a moltes malalties oculars i de la pell. Es tracta d’un perill silenciós, però que es pot prevenir escoltant els professionals.

Font: Visión y Vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Calella

C/ Esglesia, 210 - 212
08370 Calella - Barcelona

Tel. 93 766 06 93
calella@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
618 39 31 02

Pineda de Mar

Pl. Mèlies, 31
08397 Pineda de Mar - Barcelona

Tel. 93 767 21 75
pineda@opticaclaramunt.cat

Whatsapp | Mòbil
635 98 05 83

© Òptica Claramunt 2021 | Avís legal  |  Política de privacitat  |  Disseny web Magnifik